Kanalplasttak – komplette tak og vegger med aluminiumsprofiler

Plastexperten har et av markedets bredeste utvalg av komplette kanalplasttak når det gjelder lengder, farger og tykkelser. Vi har produsert komplette kanalplasttak siden tidlig på 90-tallet. Profilsystemer og kanalplastplater er av høyeste kvalitet. Hvis du ønsker å bestille løse plater uten profilsystem, er dette også mulig. Aluminiumsprofilene til kanalplasttakene er tilgjengelige i hvitt eller naturanodisert (aluminiumsprofiler for best holdbarhet).

Kanalplast er en isolerende plastplate av polykarbonat. Med UV-beskyttelse gir platen kraftig motstand mot UV-stråler. Kanalplast har 10 års garanti. Det beste og mest populære alternativet til terrassen, garasjen, drivhuset eller vinterhagen. Vi tilbyr også løsninger for fasader. Velg ditt kanalplasttak i fire tykkelser (10, 16, 32 eller 55 mm) for ulike årstider og tre ulike farger avhengig av tykkelsen. Kanaler leveres i standardlengder på opptil 6 meter. Kanalplast av polykarbonat er ekstremt slagfast, lett og enkel å arbeide med, og ikke minst vakker. I tillegg til dette standardsortimentet finnes det en mengde alternativer for næringsbygg. Ofte stilte spørsmål finner du nederst på siden. Alle priser på våre komplette tak finner du under hvert enkelt produkt.

Lagerførte produkter - komplette tak med standardprofiler - hvit eller ALU

Lagerførte produkter - komplette tak med bærende profiler - hvitt eller alu

Tykkelse Farge Skivens bredde og lengde Senter til senter-mål mellom bjelkene U-verdi Farge Profiler
Aluminium
Tilvalg
baerer-upplagsprofil
Lystransmisjon %

Opal/Klar/Røyk

UV-beskyttelse Haglsikker

Testet

Garanati
10 mm Opal/Klar 1050

2000-6000

1070 2,5 Naturlig og hvit Ja 50/80 Ja Ja 10 år
16 mm Opal/Klar/Røyk 1050

2000-6000

1070 1,95 Naturlig og hvit Ja 40/60/40 Ja Ja 10 år
32 mm Opal/Klar 1250

2000-6000

1270 1,2 Naturlig og hvit Ja 35/50 Ja Ja 10 år
55 mm Opal 1250

2000-6000

1270 0,8 Naturlig Nei 30 Ja Ja 10 år

VIDEO STANDARDPROFILER

VIDEO BÆRENDE UPPLAGSPROFILER

Spørsmål & svar kanalplasttak

Kanalplastsplatene er laget av polykarbonatplast.
Platene er produsert i flere lag for å oppnå en god isolasjonsverdi.

Kanalplasten har en UV-bestandig beskyttelse.
OBS: Sørg for å montere platene i riktig retning, da det kun er oversiden av platen som har denne beskyttelsen.

Isolux kanalplast oppfyller Boverkets brannkrav for vinterhager.

Platene er ekstremt slagfaste og tåler kraftige temperaturendringer mellom -40 grader til +110 grader.

Et pulpettak er et flatt tak som monteres på husets fasade med fall utover.
Anbefalt takhelling er 1:10, noe som gir et fall på minst 10 cm/meter, ca. 5-6 grader.

Et saltak er et spisset tak der to tak møtes på toppen av mønet.

MERK! Når du bestiller et saltak, bestiller du 2 komplette taksett (ett for hver side) slik at du har nok deler til monteringen.

Møneplaten er ikke inkludert i det komplette taksettet.

Profilsystemet er laget av aluminium.
Det er montert gummipakninger i profilene for å sikre best mulig tetning mellom profil og plate.

Aluminiumsprofilene er naturanodiserte som standard, men kan i noen tilfeller også bestilles hvite i RAL9010.

Kanalplasten er tilgjengelig i 4 forskjellige tykkelser, 10 mm, 16 mm, 32 mm og 55 mm.

Hvilken tykkelse du bør velge, avhenger av hvordan du skal bruke vinterhagen.
Tykkere tak har bedre U-verdi/isolasjonsevne.

Et tak på 10 mm brukes oftest som en enkel overdekning.

16 mm tak brukes til vinterhager som er tilpasset sommerbruk og forlenget sommer, vår/høst.

32 mm tak brukes hvis du ofte har behov for å varme opp den isolerte vinterhagen om våren/høsten eller til helårsbruk sammen med vinterhagepartier.

55 mm tak kjøpes hvis du ønsker best mulig U-verdi i taket når det skal varmes opp hele året, uavhengig av utetemperaturen.

10 mm: U-verdi 2,5

16 mm: U-verdi 1,95

32 mm: U-verdi 1,2

55 mm: U-verdi 0,8

Ja, takplatene er tilgjengelige i forskjellige farger.

10 mm: klar og opal

16 mm: klar, opal og røyk

32 mm: klar og opal

55 mm: Opal

De ulike fargene og tykkelserne har ulik lystransmisjon.

10 mm:
Klar 80% – Opal 50%

16 mm:
Klar 60% – Opal 40 % – Røyk 40%

32 mm:
Klar 50% – Opal 35%

55 mm:
Opal 32%

Farge er veldig mye smak og behag. Men hvis du vil slippe inn mye lys i uterommet ditt, anbefales en klar plate. Ønsker du et behagelig lysinnslipp med litt dempet lys, velger du den opale fargen.

Takhellingen bør være minst 1:10, noe som gir en helning på minst 10 cm per meter, ca. 5-6 grader.

«Ja, tverrstanger er nødvendig under takplatene for å tåle belastningen av snø om vinteren. Hvor tett du trenger å montere tverrstokkene avhenger av tykkelsen på takplatene. På svært utsatte steder med mye snø kan tverrstokkene monteres noe tettere.

10 mm: Maksimum avstand mellom tverrstangerne, senter til senter 900 mm

16 mm: Maksimum avstand mellom tverrstangerne, senter til senter 2200 mm

32 mm: Maksimum avstand mellom tverrstangerne, senter til senter 2300 mm

55 mm: Maksimum avstand mellom tverrstangere, senter til senter 2300 mm

En aluminiumsås er en tverrliggende bjelke laget av hvitlakkert aluminium. Den monteres mellom takbjelkene og er nødvendig for å avlaste takplatene ved tunge snøbelastninger. Aluminiumsåsen selges som et tillegg og er ikke inkludert i en takpakke, da man i stedet for en aluminiumsås også kan bruke en tverrstang av tre. De selges stykkevis inkludert festemidler.

Hvor tett du trenger å montere tverrstangerne avhenger av tykkelsen på takplaten. På svært utsatte steder med mye snø kan man montere tverrliggere noe tettere.

10 mm: Maksimum avstand mellom tverrstangerne, senter til senter 900 mm
16 mm: Maksimum avstand mellom tverrstangerne, senter til senter 2200 mm
32 mm: Maksimum avstand mellom tverrstangerne, senter til senter 2300 mm
55 mm: Maksimum avstand mellom tverrstangere, senter til senter 2300 mm

Aluminiumåsene monteres mellom takbjelkene ved hjelp av medfølgende festedetaljer/vinkler. Funksjonen til aluminiumåsen er å hjelpe til med å avlaste vekten fra tunge snølaster på taket for å forhindre lekkasje.

Aluminiumåsen monteres i nivå med undersiden av skjøtelisten som takplaten er montert på. Dette betyr at det blir en luftspalte mellom takplaten og aluminiumåsen. Ved belastning på taket bøyer takplaten seg og hviler deretter på aluminiumåsen.

Se monteringsanvisning HER

Ja, man kan enkelt kutte takplatene selv. Dette gjør man med en finntannet sag.

Husk å riste av platene grundig etter kuttingen før du monterer beskyttelsesbåndet, slik at du ikke får plastrester igjen inne i takplatens kanaler.

Det som er inkludert i en komplett takpakke er alle delene som kreves for å montere taket. Dette inkluderer takplater, aluminiumsprofiler, skruer, tetningslister osv.

Du kan deretter kjøpe flere tilleggsalternativer for ditt kanalplasttak som IKKE er inkludert i takpakken:

Tverrstanger av aluminium:
For taket ditt trengs tverrstanger som beskytter mot blant annet snølast. Enten monterer man trebjelker eller så velger man tverrstanger av hvitlakkert aluminium.

Komprimerbar tetning:
«Komprimerbar tetning» er en skumcelletetning som ekspanderer og tetter luftspalter mellom rammen og takplaten. Den har selvklebende egenskaper på den ene siden og er behandlet for å avvise fuktighet. (Kan ettermonteres)

Veggbeslag:
Ved montering av et tak med veggbeslag bruker man en veggbeslag for å tette mellom uterommets tak og husets vegg. Denne platen er hvitlakkert. Tetningen mellom platen og taket gjøres med silikon og alubutylbånd som er inkludert i takpakken.

Mønebeslag:
Ved montering av et saltak, hvor to tak møtes, kreves det en plate som tetner øverst. Denne platen er hvitlakkert. Tetningen mellom platen og taket gjøres med silikon og alubutylbånd som er inkludert i takpakken.

Takdrenering:
Et komplett takdreneringssystem med takrenner, nedløpsrør, bend, utløp, osv., av svært høy kvalitet og enkel montering. Produsert av slitesterkt, varmegalvanisert materiale og lakkert med dobbelt lag av farge (High Build Polyester lakk).
Takrennen er 100 mm.
Nedløpsrør er 75 mm.

M

an bør aldri gå direkte på takplasten, da det kan lage permanente merker i platen, og den har en beskyttende UV-film på oversiden som skal beskytte mot solens nedbrytende stråler. Derfor bør man aldri bruke høytrykksspyler ved rengjøring av taket, da det harde vanntrykket kan skade den beskyttende overflaten på platene.

Bruk alltid avlastende plater eller stige som støtter på profilene.

Normalt skyller regnet bort det meste av skitten på taket. Ved vask brukes et mildt rengjøringsmiddel (uten løsningsmiddel eller slipemidler), en vaskeklut eller en myk børste og rikelig med vann (unngå harde børster).

Hold takrennene rene for skitt og løv slik at ikke alger og lignende dannes mot takplatene.

Ved tungt snøfall må snø fjernes. Vær ekstremt nøye med å ikke skrape takplatene med skarpe gjenstander slik at ikke UV-beskyttelsen på takplasten skades.

Kanalplasttaket er det mest populære taket for ditt uterom, terrasse, drivhus eller for eksempel carport. Det kan monteres både som tak og vegger. Kanalplasttak selges komplett med aluminiumsprofiler og alle andre tilbehør som trengs ved montering. Våre komplette tak er tilpasset for montering mot husfasaden. Suppler med vegg- og mønebeslag samt takdrenering med renner. Frittstående uterom og frittstående takkonstruksjoner suppleres med sluttprofiler samt endestykker i bakkant.

Tykkelser: Platene har ulike U-verdier, en måleenhet som angir isolasjonsevnen. Lavt U-verdi = Bedre isolasjon. Ønsker du for eksempel en plate med høy isolasjonseffekt, velg da en tykkere plate.

Farge: Lysgjennomslipp varierer avhengig av farge og tykkelse. Klar plate slipper inn mer lys, og et glassert uterom blir derfor også litt varmere med det valget. Opal gir skygge og reduserer lysinnslippet noe.