Skal du bygge et drivhus?

Vi har flere forskjellige plastalternativer for det. Det første vi synes er viktig er at plastplaten du kjøper er holdbar over tid, det vil si å ta hensyn til bærekraftsperspektivet.

Alle våre plater er laget av polykarbonat eller polyester/glassfiber, som er ekstremt slagfaste materialer med lang levetid. En annen viktig faktor er at alle plasttak fra Plastexperten har sikkelig UV-beskyttelse, noe som gjør at platene er UV-stabile og dermed har lengre levetid. De blir ikke sprø og sprekker ikke på samme måte som plater laget av PVC. Glassfiberplater er 100% resirkulerbare gjennom forbrenning og PC (polykarbonat)-produkter resirkuleres gjennom plastresikrulering.

I et drivhus ønsker vi å oppnå drivhuseffekten ved å fange opp varmestrålningen fra sola der veggene da holder på vermen – gassene som fanger opp varmestrålningen kalles drivhusgaser.

Det finnes flate polykarbonatplater og korrugerte plastplater som består av ett lag (ingen luftspalte) og har derfor lavere isolasjonsevne enn kanalplast som har luftkanaler. En 16 mm kanalplastplate har bedre isolasjonsegenskaper enn en 10 mm kanalplastplate. Alle produktene nedfor fungerer godt i drivhus, men kanalplasten har litt bedre isolerende egenskaper.